albaniaime

INFORMACION I PËRGJITHSHËM RRETH SHQIPËRISË

Shqipëria është një shtet i pavarur, themeluar më 28 nëntor 1912  dhe njihet ndërkombëtarisht si Albania. Shtrihet në Evropën Juglindore, në Perëndim të Gadishullit Ballkanik, në koordinatat gjeografike: 39o 16′ gjatësi dhe 42o 39′ gjerësi. Shqipëria njihet zyrtarisht si Republika e Shqipërisë dhe kufizohet në veriperëndim me Malin e Zi, në verilindje me Kosovën, në lindje me Maqedoninë e Veriut, …

INFORMACION I PËRGJITHSHËM RRETH SHQIPËRISË Read More »

SISTEMI BANKAR NË SHQIPËRI

Sistemi Bankar në Shqipëri është organizuar në dy nivele: Banka e Shqipërisë është banka qendrore, e cila me anë të selisë qendrore në Tiranë dhe disa degëve të saj në rrethe mbulon të gjithë vendin. Banka e Shqipërisë është autoriteti i vetëm përgjegjës për licencimin, rregullimin dhe mbikëqyrjen e sistemit bankar në Shqipëri. Ky autoritet është gjithashtu përgjegjës për licencimin, …

SISTEMI BANKAR NË SHQIPËRI Read More »